betuweplant.nl

Assortiment

Het standaard assortiment van Betuwe Plant bestaat uit ruim 500 soorten bomen en cultivars. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en vormen. Denk aan parkbomen, zuilbomen, bolbomen, bomen voor kleine tuinen, halfstambomen, sierbomen, fruitbomen en haagelementen. Onze klanten profiteren naast hoogwaardige producten van uitstekende inkoopvoorwaarden. Voor alle groenproducten hanteren wij de hoogste normen als het gaat om efficiëntie en presentatie. Mede hierdoor zijn meer dan 90 procent van onze afnemers, klanten van het eerste uur.

Nederland vormt al decennialang het kloppend hart van de boomteelt. Naast bomen uit kweek van eigen bodem koopt Betuwe Plant exemplaren wereldrond in. Zo is een gedeelte van het assortiment uit Italië afkomstig. Ook biedt Betuwe Plant bijzondere exemplaren uit bijvoorbeeld Israël. Binnen Nederland ontwikkelt Betuwe Plant de meeste vormbomen. Voor al onze producten geldt: ze worden in container, kweekzak, met kluit of met blote wortel geleverd. 

Betuwe Plant geeft aan duurzaamheid een hoge prioriteit. Niet alleen als het gaat om de omgang met onze klanten en werknemers, maar ook binnen ons assortiment. Ons concept O₂Tree is hier een voorbeeld van. O₂Tree is een innovatief label dat inspeelt op de toenemende vraag aan duurzame alternatieven.Een greep uit ons assortiment:

Bolboom / halfstam

Een bolboom of halfstam is een boom die geënt is op een onderstam. Deze bomen zijn uitermate geschikt voor iedere tuin. Hoewel de stamomtrek elk jaar dikker wordt, groeit de stam nauwelijks in hoogte. Betuwe Plant heeft diverse bolbomen in haar assortiment. Bomen met verschillende eigenschappen en kwaliteiten. 

-dsc4361--klein--dsc4428--klein-

Bomen voor kleine tuin

Van kleine tuin tot grote tuin, bomen zijn onmisbaar in elk tuinontwerp. Bomen creëren niet alleen privacy, ook zorgen ze voor een gevoel van diepte. Daarnaast is de boom noodzakelijk voor het creëren van een gezonde leefomgeving. Betuwe Plant heeft diverse bomen in het assortiment die geschikt zijn voor kleine tuinen. Leibomen, zuilvormen en bolvormen bijvoorbeeld.

-dsc4383--klein--dsc4417--klein-

Laanbomen

Het woord zegt het eigenlijk al: laanbomen zijn bomen die vaak langs (brede) wegen, lanen en straten groeien. Denk aan de beuk, eik, berk, plataan en iep. Maar voor alle laanbomen geldt: meestal wordt aan vrucht- of doornloze cultivars de voorkeur gegeven, zodat overlast wordt beperkt. Om een laanboom een karakteristieke vorm met takvrije stam te geven, dienen takken de eerste tien tot vijftien jaar te worden weggesnoeid.

-dsc4329--klein--dsc4336--klein-

Leibomen

Met leibomen kunnen de mooiste afscheidingen worden gemaakt. Bijvoorbeeld om schaduw of privacy te creëren. De bomen hebben een speciale vorm die ontstaat doordat takken in horizontale richting worden geleid. Leibomen hebben weinig ruimte nodig. Dat zorgt ervoor dat ze in vrijwel elke tuin passen. Tot ons assortiment behoren onder andere groenblijvende, bladverliezende en bladhoudende leibomen.

-dsc4351--klein--dsc4348--klein-

Meerstammige bomen

Meerstammige bomen worden gekenmerkt door een vertakking van meerdere stammen vanaf de grond. Dit type boom is een echte blikvanger met een vaak grillige vorm. Daardoor is de meerstammige boom een goede keuze in ruimtes met een open structuur. Meerstammige bomen worden niet voor niets steeds vaker in tuinen en parken toegepast.

-dsc4345--middel--maat-dsc4398--middel--maat-jpg